Min filosofi

Jeg elsker at cykle – og jeg vil så gerne dele min glæde og passion med andre. 

Helt grundlæggende startede jeg med at cykle i 1998 – som en leg. Men langsomt blev cyklingen mere og mere seriøs – jeg åndede og levede for resultater og fremgang – og jeg fik fremgang. Sejre, DM og VM medaljer kom i hus, og ligeså en OL deltagelse i Beijing 2008. Jeg var glad og tændt og ville have mere. Men en dag gik noget galt og jeg lagde cyklen på hylden. Først senere i livet opdagede jeg, at jeg havde glemt at have det sjovt! I 2014 fandt jeg cyklen frem igen. Jeg genopdagede cyklingen og glæden. Det skete som almindelig motionist, hvor jeg opdagede, at cyklingen er meget mere en dét at køre med et rygnummer.

Cykling er en livsstil med glæde og venskaber. Det er rejser og eventyr, god mad og rødvin. Cykling er kaffestop på en hyggelig cafe med veninderne – eller høj puls og adrenalin i bjergene, efter et godt trænings pas. Cykling kan give sejre, og måske endnu vigtigere, evnen til at håndtere modgang. Cykling er lige præcis dét, som du ønsker at gøre det til. Man behøver ikke køre stærkt for at cykle – man kan også køre langsomt, og nyde blæsten i ansigtet – uden ambitioner. 

Som en gammel cirkushest i arenaen genoptog jeg i 2017 min professionelle karriere, med et nyt og mere modent udgangspunkt. Jeg jagter igen medaljer og er top seriøs. Men jeg sørger hele tiden for, at have glæden med mig, uanset hvordan det går. 

For at vende tilbage til udgangspunktet – jeg elsker at cykle. Uanset hvad din passion er, så husk at bevare din oprindelige glædelige tilgang til den. Jeg håber at denne side kan inspirere alle jer der læser med, til at finde din specifikke glæde ved cykelsporten.