Havnsø tur/retur

Lang som jeg, er ligger jeg pt. i min sofa og er godt brugt. For to timer siden kom jeg hjem fra en lille udflugt over to dage, som havde to formål: Hygge og eventyr 🙂 Og begge dele blev opnået med succés!

I går morges stod jeg spontant op og pakkede min cykeltouring taske. Jeg havde 3½ time på programmet og bestemte mig for, at den trænings tur skulle være fra A til B et sted i landet. Vestsjælland er et område hvor jeg træner alt for sjældent, primært fordi der er ret langt derop, hvis man også skal retur. Man kan selvfølgelig kaste sig over en 250km+ tur, hvilket jeg bestemt kunne være tilbøjelig til, hvis ikke det var fordi jeg er lidt øm om min ryg. Det må dog vente lidt endnu – jeg spiller de sikre kort, så jeg ikke gør noget dumt.

Ved Brorfelde Observatorium

Men.. derfor bookede jeg en overnatning på det hyggeligste bondegårds B&B i Havnsø og satte ellers i gang! Jeg har bestræbt mig på at finde samtlige af de mere “kendte” bakker i cykelsammehæng, og jeg tror jeg har ramt dem temmelig godt. I går tillod jeg mig dog at skære et hjørne af mine planer, da jeg havde total mega strid modvind hele dagen og i øvrigt var meget uheldig ifht. punkteringer!

Jeg lagde ud med en punktering efter 10 kilometer og endnu en punktering i området omkring Mørkemosebjerg. På det tidspunkt, der mistænkte jeg at der var noget galt med mit hjul eller med dækket. Men jeg kunne simpelthen ikke finde en fejl på dækket – og kunne slet ikke overskue at køre videre med frygten for endnu en punktering efter 5km! Og selvom jeg havde mange slanger med, så er det jo begrænset hvor mange uheld jeg kunne klare 🙂

Studenter brød og Matilde ❤️

Heldigvis, så skete det lige præcis ved Mads P’s Empire cycling cykelbutik, som hjalp mig med et nyt fælgbånd og flere slanger… De var enige i, at mit dæk så fint ud, så jeg beholdte skidtet på – og købte et nyt dæk til baglommen, hvis det skulle ske igen… Og det gjorde det. SUK…. Men, jeg klarede det 🙂 Jeg skiftede endnu engang, og det nye dæk holdt resten af vejen til Havnsø. Det betød i sidste ende ikke det store for min tur. Den var god alligevel 🙂

Da jeg vel kom frem, erfarede jeg at min overnatning var en besøgsgård. Det kan godt være at ZOO har lukket, men hvis I savner dyr, så skal i tage til Havnsø. Aldrig har jeg set så mange dyr – og der stod to kæmpe grisebasser lige uden for mit vindue. Maden som blev serveret var ren selvforsyning fra gården, og jeg er blevet forkælet med hjemmelavede oste, hjemmeslagtet pålæg, hjemmelagte æg og hjemmesyltede marmelader… Fik jeg sagt, at jeg drak råmælk til kaffen? Jeg kunne blive ved 🙂

Dages morgenbord
Elsker ostemad

Det var en oplevelse og et livsstil jeg godt kunne leve af – men i cykelryttersammenhæng, er det nok ikke en kost der vil gøre mig trimmet til Tokyo…. Alt med måde og på rette tid og sted er nu alligevel godt 🙂

Blev i øvrigt også budt på Tarteletter til aftensmad 😍

I dag kørte jeg så retur igen, efter at have leget i området omkring Asnæs. Det er så GUDESMUKT og fedt cykelterræn. Jeg gjorde en afstikker ud på Tuse næs og havde sidenhen et bagerstop i Holbæk, hvor jeg til min ærgelse måtte erfare, at Vendelbo bageren var lukket – så jeg røg i Lagkagehuset og købte mig en chokolade bolle. Dét gjorde, at jeg lige kunne komme hjem til Vinge. Herligt!

Her startede legen
På vej op ad Kårup bakken, med Sejerø i baggrunden

Touring er noget jeg kommer til at praksisere meget mere i fremtiden. Det er en fed måde at se landet på, da man kommer meget mere omkring. Og så føles det jo lidt som en cykelferie 🙂

Legendarisk vej
Ved Høve

Egentlig skulle jeg allerede have været afsted med Christina Siggaard på 4 etaper i Jylland for nogle uger siden, men det satte min ryg en stopper for. Det er nok kun et spørgsmål om tid før vi kaster os over den tur igen.

Chokoladebollen som fik mig hjem

Jeg kunne skrive meget mere, men jeg kan mærke at min krop skriger efter en powernap. Så det skal den få!

/Trine

One Reply to “Havnsø tur/retur”

  1. Fin reportage Trine. Sydfyn bør være under overvejelse, når temperaturen stiger. Fremragende cykelområde. Og jeg triller gerne med.
    Skulle du komme ti Sydfyn, så er det bager/kaffe/sodavand/øl stop i Svendborg.‍♂️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *